Search
Close this search box.

هتل هوشمند در زندگی روزمره که بسیاری از جوانب آن ارتباط مستقیم با تکنولوژی دارد چندان هم دور از ذهن نیست. صنعت گردشگری سالانه حجم زیادی از درآمدهای هر کشور را شامل می‌شود. علاوه بر جاذبه‌های گردشگری، هتل‌ها نقش به سزایی در کسب درآمد و افزایش رضایت مشتریان دارند.

امروزه همه ابعاد زندگی ما در حال تغییر و هوشمند شدن است. هتل‌ها هم از این داستان مستثنی نیستند. در هوشمند سازی هتل با به کارگیری تکنولوژی‌های نوین و استفاده نوآورانه از آن‌ها، به میهمانان ارائه خدمات می‌شود. در این مقاله قصد داریم سیستم هوشمندسازی هتل‌ها و ویژگی‌ها و نکات هتل هوشمند را بررسی نماییم. اگر شما هم قصد دارید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب نمایید، لطفا تا انتها با ما همراه باشید.

هتل هوشمند چیست؟

سیستم هوشمندسازی ساختمان‌ به عنوان ابزاری برای کاهش مصرف انرژی، افزایش بهره‌وری در هتل‌ها، بهبود تخصیص منابع انسانی و ارائه خدمات بهتر به مهمانان، در صنعت هتلداری استفاده می‌شود. در هتل‌های هوشمند، هر آنچه مسافر نیاز داشته باشد، بدون مراجعه به نیروی انسانی و فقط با استفاده از اپلیکیشن، لمس کردن بخشی از یک مانیتور لمسی و یا یک پنل کنترلی هوشمند تعبیه شده در اتاق، برآورده می‌شود. همچنین بخش‌هایی از هتل که مسافران مستقیما با آن‌ها در ارتباط نیستند نیز با سیستم هوشمند مدیریت می‌شوند.

هتل هوشمند

امکانات و ویژگی‌های هتل هوشمند

مدیریت انرژی در ساختمان‌های بزرگ مانند هتل‌ها که بیشترین مصرف انرژی به بخش تهویه، روشنایی و بخش خدماتی مجموعه مرتبط است، از اهمیت ویژه برخوردار می‌باشد. امکانات و ویژگی‌های سیستم هوشمند مدیریت هتل باعث راحت‌تر و سریعتر انجام شدن بسیاری از امور هتلداری می‌شود و درنتیجه باعث راحتی و آسایش و رضایت بیشتر مسافران و همچنین هتلداران می‌گردد.

مهم‌ترین امکانات و ویژگی‌های هتل هوشمند که در اتاق‌ها و بخش‌های دیگر هتل توسط مسافران و هتلداران مدیریت می‌شوند، عبارتند از:

● کنترل سیستم روشنایی
● کنترل سیستم تهویه مطبوع و سرمایش و گرمایش
● کنترل تجهیزات اتاق مانند پرده و کرکره‌های برقی، تجهیزات صوتی و تصویری و …
● کنترل سیستم ایمنی و امنیتی
● کنترل سیستم پیام رسانی و ارتباطی
● درخواست خدمات بصورت هوشمند

بخش‌های سیستم مدیریت هوشمند هتل

سیستم هوشمندسازی ساختمان در بخش‌های مختلف هتل تاثیرات بسزایی دارد و می‌توان از این سیستم برای بهره‌وری بیشتر قسمت‌های یک هتل درجهت تامین رفاه و آسایش مسافران و همچنین صرفه‌جویی در مصرف انرژی و آسان شدن مدیریت برای هتلداران، استفاده نمود.

1. لابی هوشمند:

فضای ورودی و لابی یک هتل به‌عنوان ویترین آن هتل می‌باشد و باید به گونه‌ای طراحی شود که مسافران هنگام ورود به هتل تحت تاثیر قرار بگیرند و در آن خدمات‌رسانی متفاوتی در راستای رفاه بیشتر مسافران صورت پذیرد. برای مثال می‌توانیم از سیستم هوشمند‌سازی برای خوش‌آمدگویی اتومات به صورت صوتی و تصویری یا ایجاد سیستم نورپردازی مختص ورود مهمان به مجموعه استفاده کنیم.

2. پذیرش هتل هوشمند:

پذیرش هتل، بخشی است که می‌توان گفت بیشترین برخورد و ارتباط را با مسافران دارد و کارهای مربوط به اطلاع رسانی، رزرواسیون، پذیرش مهمانان و خروج آن‌ها، بر عهده پذیرش‌گر هتل است. یک هتل هوشمند در قسمت پذیرش خود می‌تواند امکانات مختلف و مفیدی را داشته باشد.

برای مثال تعریف اثرانگشت، چهره، کارت و یا نام کاربری برای استفاده مهمان از تمامی فضاها به صورت ویژه یا معرفی اپلیکشن هتل به مشتری و راهنمایی کردن به آن‌ها جهت استفاده از سیستم هوشمند اتاق.

3. اتاق هوشمند:

اتاق‌ها مهمترین بخش‌های هتل برای مهمانان می‌باشد که با هوشمند کردن آن‌ها می‌توان آسایش، امنیت و راحتی بیشتری برای مهمانان فراهم کرد. مهمانان یک هتل هوشمند می‌توانند با استفاده از سیستم هوشمند مدیریت اتاق و پنل‌های هوشمند تعبیه شده، امور مختلفی را به آسانی انجام دهند مانند کنترل سیستم روشنایی و سیستم تهویه و سرمایش و گرمایش، ارتباط هوشمند با بخش‌های مختلف هتل و درخواست خدمات، امکان پخش موسیقی از روی موبایل، امکان خاموش کردن تمام دستگاه‌ها (به جز پریزها) در هنگام خروج از اتاق و غیره.

4. رستوران و کافی شاپ هوشمند:

سفارش غذا از طریق اپلیکیشن و یا پنل هوشمند توسط مهمانان، بالا رفتن سرعت عمل در آماده کردن غذا و جلوگیری از اتلاف وقت مشتریان از مزیت‌های رستوران هوشمند هستند. همچنین با کنترل و مدیریت هوشمند سیستم‌های مختلف مثل تهویه و دما در محیط رستوران و یا سیستم صوتی هوشمند می‌توان رضایت بیشتر مسافران را فراهم آورد.

5. پارکینگ هوشمند:

پارکینگ هوشمند باعث ایجاد امنیت بیشتر و راحتی مسافران می‌شود. همچنین کنترل ورود و خروج و مدیریت هوشمند بخش‌های مختلف پارکینگ نیز برای هتلداران بسیار مفید می‌باشد و در صرفه‌جویی انرژی و هزینه‌های نگهداری تاثیر زیادی دارد.

برخی از امکانات قابل ارائه در پارکینگ هوشمند می‌تواند مواردی همچون اعلام ظرفیت و تعیین محل پارک، ارتباط با قسمت پذیرش هتل جهت درخواست خودرو مشتری، تعیین اعلام وضعیت پارک (صحیح و یا عدم صحیح پارک خودرو)، سیستم روشنایی هوشمند و توانایی سفارش کارواش خودرو برای هر مهمان، باشد.

6. استخر سرپوشیده هوشمند:

در استخر هوشمند به دلیل به کار بردن امکانات مدیریتی، میزان مصرف انرژی‌های مختلف بسیار کاهش می‌یابد و همچنین نگهداری آن راحت‌تر از استخر معمولی است. مهمترین بخش‌های استخر هوشمند موضوع کنترل سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی، تهویه هوا، سیستم روشنایی و همچنین کنترل کردن کیفیت آب می‌باشد.

7. سالن اجتماعات و همایش‌های هوشمند:

داشتن سیستم‌های تهویه، صوتی و روشنایی برای این بخش بسیار مهم بوده که با هوشمندسازی این سالن‌ها به آسانی قابل کنترل و اجرا می‌باشد.

8. فضاهای عمومی و مشاعات:

می‌توان از سیستم هوشمند برای کنترل فضاهای سبز و حیاط و محوطه‌های هتل جهت کنترل کردن سیستم روشنایی یا سیستم آبرسانی و آبیاری این بخش‌ها استفاده نمود. همچنین می‌توان پخش موسیقی‌های مختلف با توجه به مناسبت‌های متنوع شهادت، ولادت، اذان و افطار (پخش موسیقی برای رستوران، لابی هتل و سایر فضاهای کاربردی) را مدیریت کرد.

هتل هوشمند

هتل هوشمند مدیریت آسان منابع، رفاه مسافران

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و توسعه گردشگری بیش از پیش نیاز به محلی برای اقامت و افزایش راحتی مسافران احساس می‌شود. مسافران به عنوان مشتریان همیشه این حق را دارند تا از بهترین و لوکس‌ترین امکانات برای اقامت خود بهره ببرند.

از این رو هتل‌ها و مراکز اقامتی در صدد هستند تا امکانات بیشتر و لوکس‌تر را به مسافران خود عرضه کنند تا ضمن ایجاد حس تمایز در ذهن مشتری، از بازار رقابت عقب نمانده و روز به روز به مشتریان خود بیفزایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *