Search
Close this search box.

ساختمان‌ها همان‌قدر که در طول روز خوب دیده می‌شوند نیاز دارند که در شب هم همان‌قدر زیبا به نظر آیند. وظیفه زیبایی و معرفی ساختمان در شب را نورپردازی بر عهده دارد. سیستم هوشمند سازی ساختمان شامل بخش‌های مختلفی می‌شود که یکی از این بخش‌ها مربوط به نورپردازی هوشمند نمای ساختمان در شب می‌باشد. سیستم‌‌های روشنایی هوشمند به وسیله یک شبکه کلی که تمام وسایل روشنایی در آن قرار دارند، سیستم نورپردازی ساختمان شما را کنترل می‌‌کند. در این مقاله قصد داریم به بررسی نورپردازی هوشمند نمای ساختمان و ویژگی‌ها و مزایای آن بپردازیم. با ما همراه باشید.

نورپردازی هوشمند نمای ساختمان چیست؟

درحقیقت، نورپردازی هوشمند در مورد نظارت و کنترل بر روشنایی نمای ساختمان است. به عبارت ساده‌تر، به مجموعه‌ای از تجهیزات روشنایی هوشمند شامل لامپ‌ها و سیستم‌های روشنایی که با استفاده از برنامه، فرمان‌های صوتی و یا از طریق تلفن‌های هوشمند کنترل می‌شوند، نورپردازی هوشمند می‌گویند.

تجهیزات نورپردازی هوشمند شامل پروژکتورهایLED، چراغ‌های دلفی، وال واشرها، نئون فلکس، سیستم مرکزی، شبکه اتصال وای فای (Wi-Fi)، اپلیکیشن موبایل یا نرم افزار مخصوص کامپیوتر دسکتاپ و دیگر وسایل نصبی است.

نورپردازی هوشمند نمای ساختمان چگونه کار می‌کند؟

کاربر می‌تواند از طریق گوشی همراه یا هر دستگاه دیگری نورپردازی نما را به دلخواه تنظیم کند. او می‌تواند با کنترل بر قسمت‌های خاصی از ساختمان، انرژی زیادی را صرفه‌جویی کند. این کار که شبکه سازی نام دارد، با استفاده از بستر اینترنت و سیستم مرکزی انجام می‌شود. کل سیستم روشنایی نما با استفاده از سیستم مرکزی تنظیم می‌شود. سیستم مرکزی با استفاده از اپلیکیشن مخصوص به گوشی همراه متصل شده و وقتی کاربر یک ویژگی خاص را در نرم افزار گوشی فعال می‌کند، به سیستم مرکزی این سیگنال را می‌فرستد که آن ویژگی را انجام دهد. مثلاً کاربر قصد تغییر رنگ چراغ‌های LED ساختمان را دارد، از روی گوشی این ویژگی را فعال می‌کند و سپس چراغ‌هایLED ساختمان به رنگ دلخواه در می‌آیند.

نورپردازی هوشمند نمای ساختمان

کاربردهای هوشمند نمودن سیستم روشنایی ساختمان

با استفاده از سیستم مدیریت یکپارچه ساختمان و هوشمند نمودن سیستم روشنایی و نورپردازی نمای ساختمان، می‌توان جلوه خاصی به بنای مورد نظر بخشید. با نورپردازی هوشمند و مدرن و استفاده از نورهای رنگی می‌توان نمای ساختمان‌های مختلفی را زیباتر و جذاب‌تر نشان داد. ساختمان‌هایی که به توجه ویژه نیازمند هستند عبارتند از:

1. ساختمان‌های تجاری مانند مراکز خرید
2. ساختمان‌ها و آپارتمان‌های مسکونی
3. ساختمان‌های عمومی مثل شهرداری، ادارات، بیمارستان و …
4. هتل‌ها و مراکز اقامتی
5. موزه‌ها و گالری‌ها
6. ساختمان‌های تاریخی و جاذبه‌های گردشگری
7. پارک‌ها و شهربازی‌ها
8. فضاهای شهری مثل پل‌ها، معابر، مجسمه‌ها و …
9. رستوران‌ها

مزایای نورپردازی هوشمند نمای ساختمان

استفاده از نورپردازی مدرن و هوشمند به خلاقانه‌تر شدن و همچنین به ارتقا کیفیت نمای ساختمان‌ها در شب کمک به سزایی می‌کند. از مزایای مهم نورپردازی هوشمند نمای ساختمان می‌توان موارد زیر را نام برد:

● صرفه جویی انرژی

هوشمند سازی سیستم روشنایی ساختمان و مخصوصا نمای ساختمان، باعث کاهش انرژی مصرفی و به موجب آن کم شدن هزینه‌های مربوط به برق مصرفی می‌شود. با استفاده از نورپردازی هوشمند نمای ساختمان می‌توان تعداد چراغ‌ها و شدت روشنایی را تنظیم کرد. ممکن است در بعضی از زمان‌ها و موقعیت‌ها که بازدیدکننده کمتری در محل حضور دارند، نیاز به خاموش کردن و یا کم کردن میزان چراغ‌ها باشد.

● کنترل و مدیریت

با نورپردازی هوشمند و استفاده از تجهیزاتی مانند سنسورها می‌توان روشنایی نمای ساختمان را کنترل و مدیریت کرد. این مدیریت هوشمند روشنایی نمای ساختمان می‌تواند به صورت خودکار و با استفاده از دستورها و فرمان‌های ازپیش تعیین شده برای سیستم مرکزی باشد و یا از طریق تلفن همراه، تبلت و یا پنل‌های هوشمند از راه دور، سیستم نورپردازی نمای ساختمان را کنترل و مدیریت نمود.

● زیبایی و جلوه ساختمان

نور و رنگ دو مولفه‌ای هستند که تاثیر زیادی بر روی ذهن افراد دارد. درحقیقت، نورپردازی هوشمند نمای ساختمان ابزاری قدرتمند برای تاثیر بر احساس مردم نسبت به آن ساختمان دارد. با نور پردازی، نمای ساختمان در شب به شکلی نمایش داده می‌شود که زیبایی ساختمان را بیشتر نشان داده و جلب توجه بیشتری می‌کند.

● طول عمر بالاتر

استفاده از تجهیزات جدید و لامپ‌های باکیفیت‌تر و نسل نو در نورپردازی هوشمند نمای ساختمان، نسبت به مدل‌ها و روش‌های قبلی، باعث بالا رفتن طول عمر و کیفیت کار شده و همچنین میزان خرابی کمتر می‌شود. لامپ‌های جدید LED و SMD که امروزه در پروژه‌های هوشمندسازی سیستم روشنایی ساختمان‌ها استفاده می‌شوند دارای عملکرد بسیار خوب و کیفیت بالایی می‌باشند. همچنین این لامپ‌ها تنوع رنگ خوبی دارند و قدرت نور آن‌ها در دراز مدت کم نمی‌شود.

قیمت نورپردازی هوشمند ساختمان

شاید در نگاه اول هزینه نورپردازی هوشمند نمای ساختمان بالا باشد، اما بعلت زمان‌بندی در روشن بودن لامپ‌ها و کنترل و مدیریت آن‌ها، در طولانی مدت این کار مانند یک سرمایه‌گذاری بوده و باعث می‌‌شود که تا حد زیادی در مصرف برق صرفه جویی گردد. هزینه نورپردازی نمای ساختمان با توجه به مولفه‌هایی مثل اندازه ساختمان و نقشه نما، نوع تجهیزات مصرفی، طرح و مدل نورپردازی و دیگر عوامل موثر بر سیستم مدیریت هوشمند ساختمان مشخص می‌گردد.

نورپردازی هوشمند نمای ساختمان

نکات نورپردازی هوشمند ساختمان

زمان انجام عملیات نورپردازی هوشمند باید به یک سری نکات توجه داشته باشید تا بتوانید بهترین نتیجه و خروجی را دریافت نمایید.

● مدل و طرح نورپردازی: نوع ساختمان عامل اصلی در نظر گرفتن طرح نورپردازی است. قطعا مدل و طرح نورپردازی یک ساختمان تجاری با یک برج اداری یا یک بیمارستان تفاوت دارد. باید با توجه به ساختمان خود طرحی را انتخاب کنید که به تمام جوانب این ساختمان مرتبط باشد.

● میزان نورپردازی: نورپردازی کل نما ضروری نیست بلکه روشن کردن مهم‌ترین مناطق نما، یعنی جایی که می‌تواند بیشترین تاثیر را ایجاد کند لازم است. توصیه می‌شود مناطقی از نما که دارای کمترین میزان انسداد دید در اثر درختان، ساختمان‌های مجاور و غیره هستند و بیشترین تاثیر را برای بینندگان دارند، انتخاب شوند. قسمت‌های تیره نما را انتخاب کنید و همچنین وسایل و جلوه‌های روشنایی باید به گونه‌ای قرار بگیرند که باعث خیرگی نور نشوند.

● سبک طراحی نورپردازی: سبک طراحی نما می‌تواند تعیین کند که چه عناصری مانند ستون‌ها، پنجره‌ها و عناصر دیگر باید از نورپردازی هوشمند بهره‌مند شوند. به عنوان مثال، ستون‌های یک ساختمان با نمای رومی که مهم‌ترین قسمت این نوع نما هستند، می‌توانند با استفاده از جلوه‌های نورپردازی هوشمند، برجسته شوند. توصیه می‌شود که به الگوها، تقارن، مقیاس، تعادل، کنتراست و خلق‌وخوی فضا توجه شود تا سبک روشنایی در بهترین شرایط قرار گیرد.

سخن پایانی

امروزه مبحث هوشمند سازی در بیشتر قسمت‌های زندگی ما تاثیرات زیادی گذاشته است. ظهور ساختمان‌های هوشمند نوید آینده‌ای مبتنی بر تکنولوژی‌های برتر را می‌دهد. نورپردازی‌ هوشمند ساختمان‌ باعث مصرف بهینه انرژی می‌گردد و از طرفی میزان رضایت بازدیدکنندگان و مالکان ساختمان‌ها بالا می‌رود. همین امر باعث می‌شود که استفاده از این سیستم روز به روز بیشتر شود و افراد به فکر استفاده از این سیستم هوشمند سازی باشند.

نورپردازی هوشمند نمای ساختمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *