Search
Close this search box.

وقتی صحبت از خانه هوشمند و سیستم هوشمند سازی ساختمان به میان می‌آید همه افراد از آن استقبال می‌کنند اما به دلیل هزینه بالای آن افراد کمتری از سیستم هوشمند ساختمان استفاده می‌کنند. هزینه هوشمند سازی ساختمان با توجه به موارد و فاکتورهای زیادی تعیین می‌شود که در این مقاله به بررسی آن‌ها می‌پردازیم. اگر شما هم در فکر هوشمند سازی ساختمان خود هستید برای اطلاع از هزینه هوشمند سازی تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

عوامل موثر در تعیین هزینه هوشمند سازی ساختمان

برای تعیین قیمت هوشمند سازی ساختمان فاکتورهای مختلفی تاثیرگذار هستند که باتوجه به آن‌ها هزینه برآورد می‌گردد.

1. قدمت ساختمان:

هزینه هوشمند سازی ساختمان با توجه به قدمت ساخت آن متغیر خواهد بود. ساختمان‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

● ساختمان‌های درحال ساخت:

بهترین زمان برای هوشمند سازی ساختمان وقتی است که ساختمان در حال ساخت می‌باشد. چون معمار می‌تواند بهترین جا را برای قرارگیری تجهیزات هوشمند مشخص کند. در اینصورت علاوه بر مطلوب شدن نتیجه کار، هزینه هوشمند سازی ساختمان به دلیل امکان سیم‌کشی راحت و عدم نیاز به تخریب، کمتر خواهد شد.

● ساختمان‌های نوساز:

برای ساختمان‌های نوساز هزینه بیشتر می‌شود، چون قیمت هوشمند سازی ساختمان بستگی به نوع سیم‌کشی ساختمان دارد. اگر سیم‌کشی بصورت سنتی انجام نشده باشد و طبق استانداردهای جدید سیم‌کشی شده باشد، می‌توان تمام نیازهای مشتری را با محصولات بی‌سیم و تخریب کمتر برآورده کرد.

● ساختمان‌های قدیمی:

اگر ساختمان قدیمی دارید و می‌خواهید آن را با تجهیزات هوشمند ترکیب کنید تا یک خانه هوشمند داشته باشید، بهتر است در زمان بازسازی خانه، سیم‌کشی های غیر استاندارد را عوض کنید و متناسب با تجهیزات هوشمند سیم‌کشی جدیدی انجام دهید.

2. روش هوشمند‌ سازی عامی موثر در هزینه هوشمند سازی ساختمان:

• هوشمند سازی با‌سیم

در این روش از طریق کابل‌های مخصوص بین پردازنده‌ها (کنترلرها)، سنسورها و عملگرها ارتباط برقرار می‌شود. برای اجرای این روش نیاز به فضای بیشتری در ساختمان است و برای نظم بیشتر حتما باید سیم‌کشی‌ها از درون تابلوهای برق صورت بگیرند.
یکی از مزایای این روش امنیت بیشتر آن است، اما قطعا مشکلات سیم‌کشی می‌تواند یکی از معایب روش هوشمندسازی ساختمان باسیم باشد. از پروتکل‌های ارتباط باسیم می‌توان پروتوکل KNX، BACnet، Modbus، M-Bus را نام برد.

• هوشمند سازی بی‌سیم

در این روش ارتباط فیزیکی مانند روش باسیم، بین اجزا و تجهیزات هوشمندسازی وجود ندارد و این دستگاه‌ها از طریق ارتباط بی‌سیم (وایرلس) به یکدیگر متصل‌اند. در روش هوشمند سازی ساختمان بی‌سیم، انتقال اطلاعات به کمک امواج رادیویی و به کمک شبکه اینترنت یا بلوتوث انجام می‌گیرد.

نصب سریع و راحت و همچنین عدم نیاز به سیم‌کشی و دردسرهای آن، از مزیت‌های این روش به شمار می‌آیند، اما این روش بی‌سیم هوشمند سازی ساختمان معایبی نیز دارد که یکی از آن‌ها امنیت کم آن می‌باشد، چون احتمال هک شدن این سیستم وجود دارد.

از دیگر معایب این روش می‌توان محدودیت در حجم اطلاعات بالا و همچنین مشکلات اینترنت و وایرلس را نام برد. برای استفاده از این روش می‌توان از پروتکل‌های مختلفی استفاده کرد همچون پروتوکل ZigBee، ENocean، Zway، Wemo و Nest.
روش هوشمند سازی باسیم هزینه کمتری به نسبت روش بی‌سیم دارد چون در روش بی‌سیم به دلیل استفاده از تجهیزات گران قیمت طبیعتا هزینه هوشمند سازی ساختمان بیشتر خواهد شد.

روشی دیگر برای هوشمند سازی ساختمان روش ترکیبی می‌باشد. سیستم هوشمند ترکیبی از دو روش سیمی و بی‌سیم برای فراهم کردن یک سیستم واحد و منسجم بهره می‌برد و قیمت سیستم هوشمند ترکیبی به نسبت عملکرد آن کاملاً مناسب است.

هزینه هوشمند سازی ساختمان

3. سطح هوشمند سازی:

یکی از فاکتورهای مهم در تعیین قیمت هوشمند سازی ساختمان نوع سطح هوشمندسازی (سطح پایه، سطح نرمال، سطح پیشرفته و یا سطح سفارشی) می‌باشد. هریک از این سطوح تجهیزات خاصی نیاز دارد که باتوجه به آن‌ها قیمت سیستم هوشمند ساختمان تعیین می‌شود.

4. متراژ ساختمان:

هزینه هوشمند سازی ساختمان همچنین به متراژ ساختمان نیز بستگی دارد. برای مثال هزینه هوشمند سازی برای یک واحد آپارتمان 70 متری یک خوابه با یک واحد آپارتمان 250 متری سه خوابه یکسان نیست و تعداد تجهیزات هوشمند سازی که برای هر کدام از این واحدها با متراژهای مختلف نیاز است، کاملا متفاوت می‌باشد .اما این امکان هم وجود دارد که هزینه هوشمند سازی ساختمان ۱۰۰ متری از یک ساختمان ۲۰۰ متری به علت نیاز و سلیقه متفاوت مشتری، بیشتر شود.

5. اعتبار برند تولیدکننده تجهیزات و شرکت ارائه دهنده:

در مورد هر کالا و خدمات مشخصا یکی از فاکتورهای مهم در تعیین قیمت، میزان اعتبار برند ارائه‌دهنده و تولیدکننده آن کالا یا خدمات است. در مورد تعیین هزینه هوشمند سازی ساختمان هم یک فاکتور مهم در ارزیابی قیمت، رزومه و اعتبار برند یا شرکت ارائه‌دهنده تجهیزات هوشمندسازی ساختمان می‌باشد.

انتخاب تجهیزات هوشمند از یک برند پرآوازه و همکاری با یک شرکت معتبر در طراحی و پیاده‌سازی سیستم‌های هوشمند، هزینه اولیه هوشمندسازی ساختمان را بالاتر می‌برد اما با توجه به کیفیت محصولات و خدمات ارائه شده هزینه نگهداری از سیستم به مراتب کاهش می‌یابد.

سخن پایانی

همانطور که گفته شد عوامل و فاکتورهای مختلفی در تعیین قیمت سیستم هوشمند ساختمان نقش دارند. بهتر است قبل از اجرای این سیستم تمام جوانب را درنظر گرفته و باتوجه به بودجه مدنظر، شرکتی معتبر و روشی مناسب را برای هوشمند سازی ساختمان خود انتخاب نمایید. طبیعی است که با انتخاب بهترین روش و تجهیزات و شرکت برتر، هزینه شما بالاتر می‌رود اما از طرفی با توجه به کیفیت بالای سیستم هوشمند اجرا شده، هزینه‌های دیگر کاهش خواهد یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *